Spring naar inhoud

Burn-out en homeopathie

Veel mensen raken op een bepaald moment in hun leven burn-out. Vaak word je door deze ziektetoestand overvallen. Van de ene op de andere dag kan je niks meer. Alles wat voorheen makkelijk ging, zelfs simpele dingen als boodschappen doen, kosten nu veel moeite. Je voelt je chronisch uitgeput, je kan je niet concentreren of beslissingen nemen, je geheugen is slecht en je hebt regelmatig negatieve gedachtes. Vaak ga je met tegenzin naar je werk (als je nog werkt) en hebt geen zin in sociale activiteiten. Je bent angstig, snel boos en slaapt slecht.

Het zijn vaak de harde werkers, diegenen die de lat hoog leggen voor zichzelf en geen nee kunnen zeggen, die burn-out worden. Hoewel de ziekte vaak ogenschijnlijk uit het niets komt opzetten, zijn er in de maanden ervoor meestal waarschuwingssignalen geweest. Je ziet er tegenop om te werken, staat al moe op en slaapt slecht. Je voelt je gespannen en opgejaagd en gebruikt stimulerende of kalmerende middelen om je beter te voelen. Je kan je slecht concentreren en bent prikkelbaar en je bent vaak verkouden of grieperig.

Homeopathie kan ondersteunend werken bij het voorkomen van burn-out en het herstellen ervan. Homeopathische middelen zijn mild en hebben geen bijwerkingen. Homeopathie is een individuele geneeswijze, wat betekent dat ik een middel zoek dat precies bij jou past. Het passende homeopathische middel zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen wordt geprikkeld, waardoor je immuunsysteem wordt versterkt en je weerstand toeneemt. Ook je slaapkwaliteit kan duidelijk worden verbeterd door een homeopathisch middel. Daarnaast werkt het middel ondersteunend bij het herstel van de stresshormonenspiegel.

De consulten zelf dragen ook bij aan een goed herstel. De gesprekken werken verhelderend en geven inzicht in de factoren die bijgedragen hebben aan het ontstaan van de burn-out. Samen met mij leer je je grenzen beter kennen, waardoor je niet meer zo uitgeput raakt. In het algemeen moet voor herstel van een burn-out een periode van zes maanden tot ruim een jaar aangehouden worden.

Een homeopathische behandeling wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering op basis van mijn lidmaatschap van de NVKH, de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. Informeer bij je zorgverzekering wat de vergoedingen zijn voor alternatieve geneeswijzen.

Ben je benieuwd wat homeopathie voor jou kan betekenen of wil je nader kennismaken? Bel mij dan tijdens mijn telefonisch spreekuur (dinsdag, woensdag en donderdag van 12.30-13 uur) op nummer 035 - 88.75.808 of mail je vragen naar info@homeopathie-ketelaar.nl.