Spring naar inhoud

Behandeling

De behandeling bestaat uit een eerste consult en enkele vervolgconsulten. Het eerste consult is een uitgebreid gesprek dat één tot anderhalf uur zal duren. Hierbij wordt ruim de tijd genomen voor bespreking van de klacht en zullen aanvullende vragen worden gesteld om een zo goed mogelijk beeld van jou te krijgen. Het zal onder meer gaan over karaktereigenschappen, ziektes in de familie en voedselvoorkeuren.

De vervolgconsulten duren 30-45 minuten. Tijdens deze consulten wordt gekeken of het homeopathische middel voldoende geholpen heeft of dat er een ander middel gegeven moet worden. Hoeveel vervolgconsulten nodig zijn, is afhankelijk van het soort klacht en hoe lang je de klacht al hebt. Vaak zijn er twee of drie vervolgconsulten nodig.

homeopathie wijdemerenHomeopathische middelen zijn gemaakt van planten, mineralen of dierlijke producten. Het zijn kleine korrels die krachtig werken, doordat de stof waar het middel oorspronkelijk van is gemaakt, steeds opnieuw wordt verdund en geschud. Dit proces wordt potentiëren genoemd.

De middelen die de klassiek homeopaat gebruikt, passen precies bij het unieke symptoombeeld van de patiënt. Het is de kracht van de klassieke homeopathie dat naar de mens achter de ziekte wordt gekeken, niet alleen maar naar de ziekte. Het zijn andere middelen dan die vrij verkrijgbaar zijn bij een drogist of apotheek. Deze zogenaamde complexmiddelen bevatten meerdere stoffen in één pil ten behoeve van een bepaalde klacht, bijvoorbeeld hoofdpijn. Hierbij wordt niet gekeken naar het unieke beeld van de patiënt, zoals bij de klassieke homeopathie wel gebeurt.